Kirju keeks (marmorkeeks)
Et laupäeval ikka midagi küpsetada tegin marmorkeeksi väikste muudatustega. Kuna pärmi polnud üldse ja jahu oli minimaalselt, siis keeks oli ainuke mida teha sai.
Taigen
200g võid või margariini
150-200g suhkurt
4 muna
vanilliini või riivitud sidrunikoort
200g jahu
1tl küpsetuspulbrit
1,5-2sl kakaod
Vormi määrimiseks võid, riivsaia
Valmistamine
Rasvaine vahustatakse suhkruga, edasi vahustades lisatakse ükshaaval munad, pisut vanilliini või riivitud sidrunikoort ja siis küpsetuspulbriga segatud jahu. Pool taignast tõstetakse teise nõusse, sellele lisatakse 1sl suhkruga segatud kakao. Piklik koogivorm või rõngasvorm määritakse võiga ja puistatakse üle riivsaiaga, selllesse tõstetakse heledat ja tumedat taignat vaheldumisi. Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus 45-50minutit. Soovitatav on vorm küpsetaamise ajal katta fooliumiga, mis eemaldatakse enne lõpliku valmimist.
Mina lisasin heledasse ossa ka umbes supilusika täie mooniseemneid.

Taigen
200g võid või margariini
150-200g suhkurt
4 muna
vanilliini või riivitud sidrunikoort
200g jahu
1tl küpsetuspulbrit
1,5-2sl kakaod
Vormi määrimiseks võid, riivsaia
Valmistamine
Rasvaine vahustatakse suhkruga, edasi vahustades lisatakse ükshaaval munad, pisut vanilliini või riivitud sidrunikoort ja siis küpsetuspulbriga segatud jahu. Pool taignast tõstetakse teise nõusse, sellele lisatakse 1sl suhkruga segatud kakao. Piklik koogivorm või rõngasvorm määritakse võiga ja puistatakse üle riivsaiaga, selllesse tõstetakse heledat ja tumedat taignat vaheldumisi. Küpsetatakse mõõdukalt kuumas ahjus 45-50minutit. Soovitatav on vorm küpsetaamise ajal katta fooliumiga, mis eemaldatakse enne lõpliku valmimist.
Mina lisasin heledasse ossa ka umbes supilusika täie mooniseemneid.

Labels: keeks
0 Comments:
Post a Comment
<< Home