Saturday, May 23, 2009

Pitsatäidisega pirukas

Pärmitaignaga pirukas singi-juustu-tomatipasta-porru täidisega.


Pärmitaigen tupperware retsepti järgi:
250 ml toasooja vett
1 muna
2 spl suhkurt
1 tl soola
25 g pärmi
2-3 spl õli
500 g jahu
Kõik ained (peale õli ja jahu) panna segistisse ja segada segamini. Kallata vedelik jahule ja lisada õli. Raputada kõik ained segamini. "Sõtkuda" ühtlaseks palliks ja panna kerkima.

Täidis
300 g sinki
300 g juustu
4-5 spl tomatipastat/ketsupit
1 porru

Sink ja porru hakkida tükkideks, juust riivida.

Kui taigen on kerkinud rullida 5mm paksuseks nelinurgaks (minul enamasti ei tule nelinurk), määrida peale tomatipasta. Raputada peale riivjuust, sink ja hakitud porru. Keerata rulli, lasta rätiku all 10-15 minutit kerkida. Enne ahju panemist määrida pealt munaga. Küpsetada 200 kraadi juures kuldpruuniks (umbes 20 minutit).

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home