Saturday, September 18, 2010

Kaera-juustupätsid

Inspiratsiooni kaera-juustupätsideks sain selveris müüdavatest analoogidest. Oma retsepti koostasin Manjasha juustustritsli põhjal.


50g pärmi
8-9 spl suhkurt
500ml piima
13dl jahu
300g riivitud juustu
2 muna
100g sulatatud võid
1dl õli
2-3 tl soola
3dl kaerahelbeid

Hõõruda pärm suhkruga vedelaks, lisada käesoe piim (pigem jahedam kui kuumem). Seejärel segada juurde 5dl jahu. See vedel tainas panna toidukilega kaetuna sooja kohta 20 minutiks kerkima.

Lisa 20 minutit kerkinud vedelale tainale riivitud juust, toosoojad munad, sulatatud või, õli, helbed ja sool. Seejärel lisa aega mööda jahu (jahu kogus sõltub paljudest asjades). Segada kuni tainas palliks muutub, kui ei muutu, siis lisa vähehaaval jahu juurde ja jäta toidukilega kaetuna sooja kohta kerkima. Kerkimine võtab aega umbes tunni.

Seejärel vormi kerkinud taignast pätsid, kuklid vms. Ja lase soojas rätikuall kerkida 15minutit. Seejärel küpseta 180-200kraadises ahjus 15 minutit või kuni kuklid on ilusalt pruunid.

Mina olen kasutanud pudruhelbeid, nii kaera kui 4-vilja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home